NAPOJE PRZECIEROWE

 

NAPÓJ Z JABŁEK, MARCHWI I TRUSKAWEK

Napój z jabłek, marchwi i truskawek, przecierowy. Pasteryzowany. Częściowo wyprodukowany z soków zagęszczonych. Składniki: przecier i soki z zagęszczonych soków z: jabłek (32%), marchwi (26%) i truskawek (1,5%), woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca witamina C, aromat.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna – 205kJ / 48kcal; Tłuszcz – 0,1g, w tym kwasy nasycone – 0g; Węglowodany – 12g, w tym cukry - 11g; Białko – 0,2 g; Sól <0,05 g; Witamina C – 24 mg/30 %*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

 

 

NAPÓJ Z MARCHWI, JABŁEK I BANANÓW

Napój z marchwi, jabłek i bananów, przecierowy. Pasteryzowany, wzbogacony witaminą C. Częściowo wyprodukowany z soków zagęszczonych. Składniki: przecier i soki z zagęszczonych soków z: jabłek (30%), marchwi (24%) i bananów (5%), woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca witamina C, aromat.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna – 211kJ / 50kcal; Tłuszcz – 0,1g, w tym kwasy nasycone – 0g; Węglowodany – 12g, w tym cukry - 11g; Białko – 0,3 g; Sól <0,05 g; Witamina C – 23 mg/29 %*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

 

 

NAPÓJ Z MARCHWI, BRZOSKWIŃ I JABŁEK

Napój z marchwi, brzoskwiń i jabłek, przecierowy. Pasteryzowany, wzbogacony witaminą C. Częściowo wyprodukowany z soków zagęszczonych. Składniki: przecier i soki z zagęszczonych soków z: jabłek (32%), marchwi (25%) i brzoskwiń (4,4%), woda, cukier, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, substancja wzbogacająca witamina C, aromat.

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna – 209kJ / 49kcal; Tłuszcz – 0,1g, w tym kwasy nasycone – 0g; Węglowodany – 12g, w tym cukry - 11g; Białko – 0,3 g; Sól <0,05 g; Witamina C – 23 mg/29 %*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).